Uppdatering!

Nu är jag här igen, nu har jag både varit ute med Rex (2 gånger) varit en tur i Stan (Eslöv). I mitt förra inlägg så skrev jag om Corny Big, jag vill bara berätta det att jag dricker 3 omgånger Modifast per dag och sedan på kvällen så lyxar jag till det med en sådan muslibar. jag har provat de bars som modiFast säljer, men de är inte alls lika goda. Så därför blev jag glad när jag upptäckte att dessa innehöll ungefär samma antal kcal. När det gäller Modifasts bars så är det 2 stycken som gäller för att det skall bli lika mycket som en påse modifast, då kommer man upp i 240 kcal. Men om jag äter en Corny Big istället så blir det 222 kcal. Ett stort plus är att dessa endast kostar ca 6 spänn, jämfört med modifast som kostar 12 kronor styck. Sedan är Corny big så goda så man riktigt njuter av de. I alla fall jag.

Nu skall jag fortsätta med min projketplan. INlämning på fredag.


3 veckor!

Idag är det 3 veckor kvar tills det sker. Alltså min GBP, det börjar kännas nu att jag inte äter något annat än ModiFast. Eller rättare sagt, jag dricker ModiFast och har hittat på både Willys och Coop en muslibar som innehåller ca 200 kcal. Dessa är goda och finns i olika smaker.
 Corny Big Choklad
Återkommer senare!


Överviktsoperation!

Var i fredags på Aleris på CSK, för information om en eventuellt Gastric By Pass. Hade fått en kallelse för någon vecka sedan, och där stod det att besöket skulle ta mellan 3 och 4 timmar. Jag befann mig på plan 7 när klockan slog 9, då fick jag gå in i ett rum med ett flertal andra blivande patiernter. Det var nämnligen så att det första mötet var mer en information oim hela operationen. Satt där i ungefär en timma, sedan blev det enskilda samtal först med sköterskorna sedan med läkaren. Blev inkallad rätt snabbt, sedan tog det stopp. Jag blev vägd, mätt och det tig mitt blodtryck. Allt såg bra ut, sedan skulle jag in till läkaren. Detta tog sådan tid, och jag blev omkörd av några andra. Men det gjorde inte så mycket, jag var förbered på att det skulle ta tid så jag hade min virkning med mig.

Väl inne hos läkaren så tittade han i mina journaler och konstaterade att det var klart att jag skulle få en operation. De har som krav att man innan skall gå ner ett visst antal kilo, detta för att levern skall bli mindre fettrik. För jsut på överviktiga personer så innehåller levern väldigt mhycket fett. Så det bestämdes att jag skulle gå ner ca 8 kilo. Jobbigt tänkte jag, men det löser sig. Blev sedan inkallad till sköterskorna igen, det var de som planerade när själva operationen skulle ske. Jag blev helt paff, jag fick en tid redan den 21 april. Det är ju snart tänkte jag, hur skall det funka. jag skall ju äta pulver i några veckor innan. Men jag trodde aldrig att jag skulle påbörja detta så fort. Men så var det, i går så började jag  min väg neråt mot min målvikt. (Har ingen målvikt ännu, men det kommer senare) Eller rättare sagt den första viktmålet jag har är under 140 kilo, och denna vikt skall jag ha uppnått innan den 20 april.

Sköterskorna tyckte att jag redan i fredags eftermiddag skulle påbörja pulvringen, men det ville jag inte. Kändes som om jag var tvungen att ha en ätardag innan jag påbörjade pulvringen. Sedan dröjer det ju lite mer än 2 månader innan jag kan börja äta fast föda igen.

Blev lite ledsen i fredags då jag kom på att vi skulle på födeldagsfest igår hos min svärfar, han blev igår 60. Visste om att det skulle bli mycket god mat och fika, men tyckte att det var lika bra att börja med en gång. Släpper man på spärren en gång så blir det säkert fler gånger och till slut så har man inte gått ner i vikt utan man har gått upp igen. Detta är ju inget jag vill, jag vill ju så gärna ha min operation nu, har snart väntat i 2 år.

Så nu består mina måltider av ModiFast och vatten. Det kändes konstigt igår när de andra satte i sig en massa mat och där satt jag med min shake och min bringare med vatten. Men jag kände mig ändå inte sugen, jag intalade mig nog på något sätt att det var ingen mat för mig. Utan jag fick hålla mig till min shake och mitt vatten.


Snart helg!

Då var det torsdag idag, tänk vad tiden går fort. Känns som om det precis var måndag och att man hade en hel arbetsvecka framför sig. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men denna vecka har gått vädligt fort. Jag märkte igår, då var jag hemma redan lite efter 3, och detta är inget jag är van vid. Så jag visste knappt vad jag skulle göra för att få tiden till att gå. Eller egentligen hade jag hur mycket som helst att göra, men jag ahr ingen ork när jag kommer hem. Jag är så trött, det är i princip som jag inte sover på nätterna. Skulle kunna tänka mig att det handlar om att jag på nätterna hostar väldigt mycket, ibland känns det som om man hostar ut lungorna.

Iadg i Klippan så är det "redovisning" av läseläxan, och inlämning av matteläxan. Sedan är det även dags att läsa Kiwi. För er som inte vet vad Kiwi är, så är det en läsemetod som kommer från Nya Zeeland. Kiwimetoden är ett så kallat whole language-material, vilket betyder att man börjar med att tala kring handlingen för att först skapa en förförståelse för bokens handling. Jag har jobbat med denna metoden ett föertal gånger och jag kan verkligen säga att jag gillar sättet att arbeta på.

Igår blev det ingen Wii-träning. Jag var helt slut igår eftermiddag när jag kom hem. Jag orkade inte göra någonting, och då hade jag ändå "sovit" på vägen hem. Jag somnade innan vi nådde Perstorp och vaknade till när åkte genom Önnestad. För denna stunden, det rör sig om nästan en timme. Det brukar räcka för att jag skall orka kvällen, men så var det inte igår. Jag satt framför tv:n mest hela kvällen, frös som en gris (och gör fortfarande) och häll nästan på att somna.

Onsdag 3 mars

Det är inte klokt vad tiden går fort, det känns som om jag precis satt här och skrev. Men det är cirka 24 timmar sedan. Jag fattar inte varför tiden skall gå så fort. Dagarna i Klippan bara springer iväg, igår slutade jag vid 4 och var hemma lite efter 5. Nu sitter jag här igen, skall ge mig iväg till Klippan igen. Känns som om man inte hinner med speciellt mycket här hemma. Så jag är verkligen glad över att jag har Jimmy, och för att han är så duktig somn han är. Igår startade jag en maskin tvätt innan jag gick, sedan var den lagom färdig tills Jimmy gick upp. Idag skall ahn stå flör middagen, för ikväll blir det Chili con Carne.

Igår blev det ingen träning, jag mådde inte alls bra. Jag frös som om jag hade varit ute en hel dag i för lite kläder, Men jag hade hållt mig inne i princip hela dagen. Jag dras ju fortfarande av den här jäkla förkylningen som kom förra helgen efter att vi hade varit hos Jessica och Henrik. Det är väl inte ås att jag fortfarande är speciellt förkyld, men denna jäkla hostan som jag har fått efter förkylningen, den tar knäcken på mig. Men, men det är kanske så det skall vara. vad vet jag.

Dags igen!

Återigen dags för en ny dag på VFT:n, dessa dagar blir bara bättre och bättre. Jag trivs som fisken i vattnet. Det är verkligen kul att se hur denna klassen jobbar, speciellt då när det är en så kallad 1-2:a.Sedan hon som är lärare är en äldre dam som nyss fyllt 61, jag har innan haft turen eller oturen att vara hos rätt unga lärare. Så det är verkligen kul att se hur hon jobbar. Hon är vad jag egentligen kallar en riktig lärare. Det enda som fattas är väl att son skulle sova på andra våningen i skolan, hon påminner så mycket om lärarna som man har sett i Astrid Lindgrens filmer.

Jag har de sista dagarna börjat använda vårat WII mer och mer. Jag har "fastnat" i både cyklingen och den fria löpningen på WII Fit Plus. Det blir kanske inte så långa stunder åer dag, men jag är glad att det blir en halvtimme. En halvtimme är ju faktiskt bättre än ingen tid alls. Man har ju faktiskt lagt pengar på detta för att man just skulle kunna "träna" hemma i vardagsrummet. Detta är något som passar mig väldigt bra, då jag absolut inte passar in på ett GYM. Jag hade en period i mitt liv innan, där jag var på gym varannan dag, och var jag inte där varannan dag så blev jag knäpp. Men sedan flyttade jag till Kristianstad och tyckte att det var för långt att ta mig till Lund. SÅ detta rann ut i sanden, jag flyttade över mitt årskort hit. Men det var inte samma känsla.

Ny vecka!

Nu har man precis haft en veckas ledigt, det var skönt. Det var ett tag sedan man hade ledigt en hel vecka. Fast egentligen har man ju inte varit ledig, man har ju alltid ett examensarbete att skriva på. Nu väntar en ny vecka med en massa nya utmaningar, har redan stött på en. Varför får man aldrig håret lika fint som när man lämnade frisören. Var och klippte mig i fredags, och har ändrat lite på min frisyr. Men jag är inte nöjd, i alla fall inte med hur det ser ut nu. Det såg mycket bättre ut i fredags, men, men det tar kanske ett tag innan man har kommit underfund med hur det skall stylas och fönas och plattas.

Jag hade gärna legat kvar i sängen idag, har knappt sovit någonting alls natten till idag. Jag har en förkylning som jag dras med, och den har stört mig grymt mycket hela natten. Kanske inte det att jag är förkyld utan den retsamma rethostan som har kommit i samband med förkylningen. Det känns ibland som om jag hostar ut mina lungor. Men det är kanske så det skall vara.

Ute är det kallt och mörkt och regnar gör det. Men jag tar hellre regn, än en massa snö. nu är det mars och nu vill jag ha vår. Jag vill slippa gå runt i tunga kängor, och tjocka jackor. Jag vill ha vår, med mycket sol och värme.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!