Du är allt!!



Du är allt


Ta chansen och vinn en symaskin!!!

Jag har hittat en sida som lottar en alldeles ny symaskin av Märket Janome JR1012. Jag har tagit chansen att vinna en ny symaskin, ta du också chansen.

kram Jennie


Tävling hos Lena!!

Jag är med i en tävling hos Lena, hon firar att hennes blogg har haft över 100 000 besökare. Så gör som jag och klicka dig in på hennes blogg och pröva lyckan.


Tävling hos Stickfantasi!

Jag är med och tävlar på sidan Stickfantasi,  för att fira att denna blogg har haft 25 000 besökare. Så gör som jag och klicka dig in på denna blogg och pröva lyckan. Vinsten är en bok för oss som är tokiga i att sticka och virka.


Då är vintern här, som vi har längtat....

Då är vintern här, som vi har längtat. Eller inte! Visst vill jag ha snö men inte i mitten av Oktober. Det får gärna vänta till slutet av November, så där lagom till första advent. Jag tycker om snö, men inte när den kommer redan nu! Jag sitter i alla fall på tåget till Klippan, det är återigen dags att jobba! Idag blir det samma klass som förra veckan, jag tror det kommer av gå bra! Det är en lite annorlunda klass, men den har sin charm. Jag skulle egentligen ha varit i en annan klass, men den ena läraren i tvåan tyckte att jag skulle vara där. Då den andra läraren är småbarnsförälder och gravid. Då var det bättre att jag är i tvåan, så att eleverna känner en trygghet med mig! För mig så spelar det ingen roll då jag är precis lika glad var jag än är! Jag önskar er alla en bra dag! Kram Jennie


Igår på morgonen blev jag uppringd av Kr...

Igår på morgonen blev jag uppringd av Kristianstad Montessoriskola. De var akut behov av vikarie och hade haft kontakt med Arbetsförmedlingen och på så viss fått tag i mitt nummer. Så det blev till att göra sig i ordning och ringa och avboka min klippning. Hade i måndags varit nere hos Jessica för att boka en tid och fick en som till igår. Det var bara att ringa och flytta från denna tiden. Så jag fick en tid igår kväll istället. Det var riktigt skönt att få håret klippt. Det är inte jätte längesedan sist, men det växer som ogräs! Jag har även idag varit och jobbat på Pysslingen. Jag anser att det skiljer sig sätt mycket emot en vanlig förskola. Jag tror nog att det handlar om att jag inte har varit i kontakt med just Montessori innan. En sak som jag reagerade på var speciellt de bord och stolar som de sitter och äter vid. De kan inte vara högre än 50 centimeter. Jag trivs väldigt bra här och hoppas att de snart hör av sig igen! Ha en fortsatt bra dag! Kram Jennie


Iskallt!!!!!

    Är det sant att man skall behöva ha på sig två tröjor, och två par strumpor inomhus?? Vi har det j*****t kallt i våran lägenhet. Jag har idag felanmält detta, och det skall bli intressant att se hur lång tid det tar innan ABK tar kontakt. Både jag och Jimmy tror och har i princip konstaterat att det drar från både fönsterna och från dörrarna, inte bara dörren till balkongen utan även ytterdörren. Det är riktigt kallt i våran lägenhet, fast elementen står på max, vi har totalt 5 element i våran lilla lägenhet, men det räcker inte.
Bundled
Idag har jag varit på vårdcentralen. Ända sedan jag blev opererad för min gallblåsa, så har två av operationsärren kliat. Hade idag en tid för att en läkare skulle titta på dessa.
Nurse

Han tittade bara en liten stund och sedan sade han att han skulle spruta in kortison i ärren för att de skulle mogna. Så vi får se vad som sker nu. Jag fick även en ny tid till honom, då det skall sprutas in en ny omgång kortison. Jag hoppas verkligen att detta hjälper, det har ju kliat som in i bomben mycket. 

Big Hug   






Aufguss!!!

En väldigt skön upplevelse i bastun. Aufguss, är en trevlig stund tillsammans i batun. Klicka på länken för att lsäa lite mer om aufguss. Där ledaren häller på olika oljor på bastuagregatet. Detta i sin tur gör så att värmen i bastun blir högre, vilket innebär en större rening för din kropp.

Jag tycker att detta är en skön upplevelse.


Mitt handledsskydd!!

   

Skrev innan om mitt handledsskydd, tänkte slänga in en bild på detta. En bild säger mer än tusen ord. Det är inte skönt, men det gör säkert någon nytta. En stor nackdel är att jag inte kan sticka, jag som håller på att sticka ett par raggsockor till Jimmy. Det är inte speciellt lätt att sitta och skriva vid datan iheller, så det blir mycket med bara höger hand. Men det blir väl bättre med tiden.



Big Hug




Min nya jacka!

   

Det blev ingen helbild på jackan, men lite syns i alla fall. Är i alla fall väldigt nöjd med jackan. Tittar man ut genom fönstret så behövs den redan idag. Men det funkar inte riktigt, då jag var uppe i morse vid sju och tvättade jackan. Har inget emot att köpa begagnade kläder, men vill alltid tvätta kläderna innan jag börjar använda de. Så ny hänger jackan i duschen för att torka. Hoppas att den torkar hyffsat snabbt.



Big Hug




I gång igen!!!

Igår började jag återigen träna, eller rättare sagt smygbörjade redan i tisdagskväll. Då jag var nere på badhuset och simmade lite, men anledningen till att jag var där, var så klart vattengympan. Träffade på en tränare som jag inte haft nöjet att träffa innan. tyckte inte riktigt om hennes pass, men det var en bra genomgång av kroppen i alla fall. Efter passet så var det dags för Aufguss, denna gången med pepparmyntsolja. Av ledaren så fick man en droppe pepparmyntsolja i händerna, detta skulle gnidas in och sedan skulle man hålla händer intill näsan för att kunna dra in. Det var väldigt lätt att råka komma åt ansiktet. Eller rättare sagt ledaren sade att vi skulle försiktigt smörja in ansiktet. Jag är tur att jag inte gjorde detta, råkade få lite lite på kinden. Det sved som in i helvete. Detta glömde ledaren berätta, men det var riktigt skönt att andas in detta. Det verkligen rensade luftvägarna. Det var en skön aufguss, men ack så varm.

När jag kom hem så hade jag precis som en brännande känsla i händerna. Det var jättejobbigt, kändes precis som om jag hade bränt bägge händerna. Jag försökte med mycket, kyla, värma, tvättade händerna (både med schampoo och tvål) men inget hjälpte. Det tog nästan 3 timmar innan denna känslan försvann.

Igår var det dags att återigen ta träningsväskan och bege sig ner till sjukgymnasten för att komma igång igen. Har var ju varit förkyld till och från den sista tiden, eller så har jag jobbat. Det var riktigt skönt att komma igång igen, på fredag är det dags igen. När jag kom ut i omklädningsrummet så såg jag att det var ett "okänd" nummer som hade ringt. Det visade sig att det var Arbetsterapeuten, från vårdcentralen. Den handlade om min vänstra tumme/ handled. Hon ville träffa mig, för att kunna ge sin utlåtelse angående min tumme. Fick en tid till henne redan igår eftermiddag, var där vid tre-tiden igår. Hon berättade för mig att det inte visade något brott/ spricka på scaphoideum (båtbenet). Men hon kunde inte utesluta det ändå, då det endast gjordes en vanlig röntgen och ingen magnetröntgen. Jag fick i alla fall ordinationen att vila handen så mycket som möjligt, fick även ett handledsstöd som jag skall bära. Det är inte bekvämt, men det känns som om det hjälper.

Nu skall inte jag klaga mer!!

Ha en bra dag!

   Big Hug






Fördelen med Tupperware!!

Jag har innan tyckt det har varit jobbigt att koka ris, jag tror att ni är många som håller med mig! Inte bara det att man skall veta hur mycket ris det går, utan man måste passa det så att riset inte kokar torrt. I våras så var jag på Tupperware-demonstration hos min mor, där blev jag introducerad för EasyRice.



I denna produkt så kokar man riset i micron. Jag tror aldrig att vi har ätit så mycket ris som vi har gjort sedan jag fick denna av mor & far i våras när jag hade namnsdag. Det riset jag använder nu är ett ris som blir färdigt på bara 15 minuter. Det är perfekt, nästan så att man inte hinner laga det man skall ha till.

Det finns en annan smart plastprodukt också ifrån Tupperware, hittar ingen bild på den. Men den är även till micron, den är superbra när man skall koka potatis, grönsaker och annat man kan koka. Ett tips som jag hörde är att man kan göra sådana påssåser, perfekt att göra i micron. Jag har själv inte provat, men jag hoppas att jag kan göra det inom en snar framtid. Jag har önskat mig en sådan av mor & far i födelsedagspresent. Vi får se!!

NU skall jag äta middag, idag blir det stekt lax, ris, gröna ärtor och en kall creme fraiche sås med smak av dill och citron.

 Big Hug  






Handväskan!!

För ett par dagar sedan så fick jag en utmaning av Lena. Den handlade om att man skulle skriva vad man hade i sin handväska, tyckte att detta kunde vara lite kul. Jag börjar med att lägga in en bild på väskan! Väskan är för övrigt ett fynd, från Saker & Ting på Norr. Den kostade mig hela 5 kronor, för någon månads sedan. Den är kanske inte så snygg eller så stor, men jag tycker om den. Speciellt när det gäller axelremen.



Vad har du i din handväska?

   > Plånboken
> En ask med Läkerol (Licorice Persimon)
> En rulle bajspåsar
> 3 pennor
> 1 tub handcreme
> 1 neccessär, innehållande: plåster, olika värktabletter, ett dagsbehov av vitaminer/ mineraler,   nagelfil, pappersnäsdukar, våtservetter, tops, halstabletter, Lypsyl.

Inget som är så där överraskande, men ändå rätt kul att se vad man bär omkring på.
  
Denna utmaning skickar jag vidare till:

> Lina
> Pernilla
Sandra
> Susann

Ha en fortsatt bra dag!



Big Hug  






Tradera!!!!

I förra veckan så budade jag på ett par svarta stövlar. Jag blev så glad när jag såg att jag hadde vunnit auktionen. Jag tyckte de var så snygga, och de passar perfekt. Det är underbart att man kan köpa stövlar utan att skaften har en flik med resår. Innan har jag aldrig kunnat köpa ett par stövlar med vanligt skaft, det har alltid fått vara extra vidd eller xxl skaft. Men det rä riktigt skönt att slippa det nu. Jag ångrar inte min operation en enda sekund. 270 kronor fick jag betala för dessa stövlar, frakt behövdes inte, då säljaren också bodde i Kristianstad. Så det blev en liten runda med vovven förra veckan för att hämta stövlarna. 

   


Igår så fastnade jag återigen på tradera, nu var det en jacka som lockade. Köpte ju en ny ullkappa förra året, men den drunknar jag i ny. Så det blev till att försöka hitta en ny jacka i år igen. Får lägga in en bild på denna när jag får hem den.

Idag blir det en dag hemma, skall fixa lite. Skall bland annat sy om en reflexväst till Rex. KÖpte en ny väst till han i helgen, men är lite för stor, men storleken under var för liten. Så det blir till att plocka fram symaskinen och sy fast lite mer kardborreband så att han syns i mörkret när vi är ute och går eller cyklar.

Har även planer på att sy mig ett fodral till mina stickor. Nu känns det som om dessa ligger spridda i hela lägenheten, tur att lägenheten inte är så stor. Får se vad vänstra handen klarar av!!!




Big Hug   



Inget besked!!!!!

Under hela dagen igår så gick jag och väntade på samtalet ifrån läkaren, och jag väntar fortfarande. Eller rättare sagt, jag väntade. I förmiddags vid 11-tiden så ringde jag vårdcentralen och fick då beskedet att de visste inget. Men tjejen soom jag pratade med skulle diksutera det mer läkaren som jag träffade i tisdags. Hon lovade att hon skulle återkomma med ett besked. Det dröjde cirka 1 timme innan de ringde från vårdcentralen, hon hade då pratat med Runar (läkaren) och han hade skrivit på remissen till röntgen. OM det visade något så skulle det behandlas och OM DET INTE visade något så skulle jag kallas till ortopeden för vidare utredning. Så i vilket fall som helst så skulle jag kallas till ortopeden, antingen för behandling eller för vidare utredning. 

Hon sade då att Runar fick skriva en ny remiss, till ortopeden. Jag fick inget besked om de hittade något eller inte. Det är nog en sak som bara står skrivet i stjärnorna.

Jag berättade då för tjejen som pratade med att jag har stora problem med min hand/ handled och tumme. Det är tur att man är vänsterhänt, annars hade det nog inte funkat alls. För när jag träffade läkaren så sade han att jag skulle leva som om jag inte hade någon tumme på vänster hand. Hur lätt är det???

Vi får se vad som händer!!!

 Big Hug  






Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!