Ny klänning

Det är inte ofta jag handlar nya kläder, dels tillåter inte min ekonomi det. Sedan så är det inte ofta jag hittar något som jag tycker om eller som passar. Men idag så har jag köpt en ny klänning. Jag var inom på Lindex, mest bara för att titta. Där hängde den, en klänning i svart som är riktigt fin. Jag blev riktigt förälskad. Men trodde inte att den skulle passa, men den satt jättefint. Det blev ingen bra bild, men den duger.

Klänning - 100% Viskos
Nu är bara frågan vilken färg man skall ha på strumporna. Tänkte ha klänningen del på julafton, och dels på nyår. På julafton så kan man ha röda, men på nyår så skulle man egentligen haft ett par silvriga. Men det har jag inte hittat några. Så det får nog bli ett par svarta till nyår.


Vaccinering!

I onsdags eftermiddag så var det då dags för mig att ta influensavaccinet. Att ta själva sprutan tog inte lång tid, men sedan skall man ju sitta kvar och vänta 15 minuter. Detta då det tar 15 minuter innan eventuella allergiska reaktioner uppkommer. Under den kvarten som jag satt där så var det 2 stycken som svimmade, det var nästan så att man satt där och väntade på att man skulle svimma. Men det var inget som hände mig.

Det enda jag kände under tisdagen var att det kändes som om armen var väldigt tung, kändes som träningsvärk. Det var det enda som jag kände i tisdags värre blev det igår, då vaknade jag med värlrdens huvudvärk. Det är väl egentligen inte så farligt med huvudvärk, men det är ju så jobbigt. Speciellt inte när man tar värktabletter som inte hjälper, och då käkar jag ändå panodil.

Jag tycker att det hade räckt med huvudvärken, men idag när jag vaknade så mådde jag ännu värre. Nu känns det som om man har influensan, sitter framför datan och skriver detta. Sitter under mitt tjockaste täcke och fryser ändå som om jag befann mig i en frys. Jag har inte tid med detta, jag skall ju göra saft idag.


Ny diskmaskin...

eller rättare sagt bättre begagnad. Igår så kom Jimmy hem med som han sade en julklapp. Det var en bänkdiskmaskin, vi har ju haft bänkdiskmaskin innan. Han hade varit hos en kund som hade försökt sälja den, med det hade inte varit någon som hade velat ha den. Så Jimmy frågade om den skulle slängas. Det skulle den, dem skulle inte ha den längre. Så JImmy erbjöd sig att ta med den till tippen, de skulle ändå slänga det köket som de hade rivit ut.

Så på så vis så skaffade Jimmy oss en ny diskmaskin. Men jag tror att det kanske är ett halvår sedan, då gick den i sönder och sedan dess så har vi inte haft någon diskmaskin. Eller jo vänta nu, jag har varit diskmaskin. Men att stå vid en diskbänk som är under standard, så tar detta knäcken på ryggen och axlarna. Speciellt när jag har de besvär som jag har. Men nu så kan jag diska med ett leende igen, för nu har vi diskmaskin igen.


Hur tidigt eller hur sent....

tycker ni att det är okej att ringa till dina vänner och din familj? Jag har fått lära mig att man inte ringer till någon efter klockan 21:00. Detta är en sak som jag fortfarande har kvar i från den tid sen jag bodde hemma. Sedan tycker jag att man inte kan säga att alla skall ha det så. Men jag trodde i alla fall att det handlade om vett och etikett.

Det var nämligen så att det ringde igår kväll vid 21:30 på vanliga hemtelefonen. Jimmy hade precis gått och lagt sig, det hade varit en rätt tuff dag på jobb. För det första så hoppade jag en halvmeter upp ifrån fåtljen där jag satt försjunken i min stickning. Sedan trodde jag att det var Jimmys mor som ringde (det händer ibland att hon ringer så sent). Men denna gången var det en kompis. Nu gjorde det inget att hon ringde, men jag blir bara så rädd när det ringer så sent på kvällen.

Nu har i alla fall jag kräkt ur mig en del saker. Her väl egentligen en hel del till, men det får komma en annan dag.


Ny favorit kladdkaka

Jag som många andra tycker om att avnjuta en god kladdkaka, med en liten klick grädde eller en eller två skopor vaniljglass. Har idag hittat en ny favorit bland kladdkakor. Detta är en kladdkaka med smak av Dumle. Tänkte bjuda på detta receptet till er som läser denna blogg.


Dumlekladdkaka

6-8 personer

Ingredienser

100 g smör

170 g dumlekolor

2 ägg

2 dl socker

1½ dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

½ tsk salt


Gör så här

Smält smöret och dumlekolorna så dom också smälter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smör- och dumleblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad (bröa med kokos eller ströbröd) rund form med löstagbar kant.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Servera med vaniljglass eller grädde.



Dumlekladdkaka




Jag hoppas att ni kommer att uppskatta den kladdkakan lika mycket som jag uppskattar den.

 


Räddningspatrullen

Vem kommer inte ihåg denna serien ifrån när man var liten. Kommer ihåg att denna serien gick i Disneyklubben. Det var detta man såg fram emot när man var liten. Jag har hittat denna serien igen, och jag blev lika glad varje gång jag ser ett avsnitt. De är ju så roliga, och lite klantiga.


Jobbigt...

När Rex hoppar på de som man möter, antingen de gående eller de som cyklar. Jag skäms riktigt mycket när jag är ute med Rex. Han gör absolut inte så när Jimmy är ute med han. Det som jag inte kan förstå är varför han gör det med mig och inte med Jimmy. Jag tycker att detta är jättejobbigt, vilket innebär att jag drar mig för att gå ut med han. Jag vill ju kunna möta både gående och cyklande på gång- och cykelvägen utan att han skall hoppa på dem. Sedan är det ju så att jag inte har den kraften i mina armar att hålla tillbaka han iheller. Detta har att göra med min Whiplash som jag ådrog mig när jag och Jimmy körde av vägen. Det kvittar om jag har halti på han, har ett annat koppel som man kopplar runt magen, mer som en sele. Han hoppar ändå, så jag vet inte vad jag skall göra. Riktigt jobbigt är det alltså.


Snöblask!

Nu har den första snön fallit ner från skyn och landat på våra hustak. Jag tycker vanligtvis om snön och tycker inte det finns något finare än vita hustak. Men då skall det också vara så kallt så snön stannar kvar, sedan får jättegärna solen lysa så att det blir så ljust och fint ute. Men nu är det bara trist, sen tycker jag även att det är lite för tidigt för den första snö.

Speciellt när man har hund så är detta inget väder som jag föredrar. Speciellt då inte idag när sambon körde redan vid 6, vilket innebar att han inte hann gå ut med Rex. Så då fick jag kravla mig upp ur den varma sängen och slänga på mössa och vantar. Så nu sitter jag här, kan inte gå och lägga mig igen. Dels så har värmen i sängen försvunit, dels så är jag för pigg. Men sedan kan man inte göra speciellt mycket hemma iheller då, det skall vara tyst i trapphuset mellan 22:00 och 08:00.

Sedan att detta inte riktigt accepteras av alla kan väl inte jag hjälpa, men jag gör vad jag kan i alla fall. Så sent som i lördagsnatt så ringde vi till jouren. Det var nämligen så att när vi kom hem ifrån kusin- och kusinbarns fest så trodde vi att vi hade stegat rakt in på Grands Nattklubb. En av våra grannar spelade så att det hördes i hela trappuppgången. Detta är inte speciellt kul, när man inte vill något annat än att gå och lägga sig. Jag hade kanske inte brytt mig om det var första gången som de spelades högt i just denna lägenheten. men nu är det så att han åtminstone har fest och spelar högt ca 5 gånger i månaden. Detta kan då både vara en onsdag, en fredag eller en lördag.

Sedan är inte detta nock, utan vissa i trapphuset envisas med att röka i just trapphuset. Detta är en sak som jag inte klarar av. För det första så luktar det så jävla illa, sedan så klarar inte min astma röken iheller.

Så med detta sagt så är det jag som beger mig ner till ABK:s kontor idag. Jag känner mig just nu som en gammal tant som bara klagar och klagar. Men man måste faktiskt göra sin röst hörd, annars finns risken att man blir överkörd av de som vågar.

NI får ha en bra dag! Stora kramar!

PS. Skänker en extra kram till Sandra idag som ligger hemma och är sjuk. DS.


Tävling hos Sandra

Nu kan du återigen tävla hos Sandra. http://saaaandii.blogg.se/2009/october/tavla-om-en-girlstuff-box.html Så ta chansen att tävla hos henne, jag har tagit chansen. Inte för att jag tror på denna vinst denna gången, kan ju inte ha den turen att vinna 2 gånger irad.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!