Efter helgen!

Helgen som gick började i torsdags med ett besök på djursjukhuset i Hässleholm. Hade en tid klockan ett, kom inte in förrän en halv två.  När klockan var närmare två så åkte jag och min sambo till Råå Vallar utan Rex. De ville ha han kvar för observation och utredning. Men veterinären sade att Rex mest troligen hade drabbats av Borrelia. Det kändes jättetråkigt att lämna han där, men vi hade i princip inget val.

Det sköna var att jag och JImmy har fått nästan en hel helg för oss själva. Vi styrde mot campingen Råå Vallar, det gick inte så bra. Vi körde efter GPS, men ledde oss helt fel. Men till slut så hittade vi dit i alla fall. Vi satte upp tältet och satte iordning bord och stolar. Gardinerna sattes upp i tältet, det blev väldigt mysigt. Då detta tog rätt lång tid så bestämde vi oss för att käka ute, det blev Pizza från en pizzeria i Raus. Dem var helt underbara, nästan så att de slår pizzorna på Gamlegårdens Restaurang. Under tiden som vi satt oh käkade så regnade det, det var så jättemysigt att sitta i vagnen och lyssna på hur regnet slog emot taket.

Det blev en lugn och skön kväll framför teven, vi hittade en kanal som sände Big Brother. Det var kul att se dessa program igen.

På fredagen så bestämde vi oss för att ta en tura över till Helsingör. Det är ju inte så kul att bara sitta i vagnen hela dagen. Det blev inte så mycket handlat i Danmark, men lite bröd och marmelad blev det i alla fall. På eftermiddagen efter vårt besök i Helsingör så dorg JImmy upp mig i Kärnan. Jag har inte varit här innan, men fy va högt det var. Det kändes som om benen skulle vika sig på väg upp. Men vilken härlig utsikt man hade när man väl hade kommit upp.

På kvällen så kom Jessica och Henrik. (dvs min syster och hennes pojkvän). Vi åt och drack hade det hur kul som helst. Vi spelade kort, och jag förlorade som vanligt. Men det heter "Tur i kärlek, otur i spel". Hade från början tänkt att spela lite kubb, mne det regnade på kvällen så det blev kortspel i stället. Kvällen avslutades med att jag och Jimmy satt och kollade på Big Brother.

PÅ lördagen så sov vi rätt länge, det var första gången som vi sov så länge. Detta berodde på att vi inte hade någon hund som komk och väckte oss. Vi skulle ringa djursjukhuset vid halv tolv. Detta gjorde vi och fick reda på att vi kunde komma och hämta Rex. Vi hämtade han vid två-tiden. Det av jättekul att träffa han igen. Det var bara två dagar han var inlagd, men det kändes som en hel vecka. Det var så tomt utan han. På eftermiddagen så kom mina föräldrar, vi grillade och fikade. Sedan satt vi och planerade nästa helg. Då styr vi nämligen vår kosa emot Ullared. Denna gången bor vi i stuga.

PÅ söndagen så var det dags att plocka ner tältet, och åka hem. Vi hade tur när vi plockade ner tältet, vi han nämligen plocka ner det och få in det i vagnen innan  det började regna. Det regnade hela vägen hem. Men det gick bra ändå.

Igår var det dags för redovisning i skolan av återbruk och rörelse. Jag hade min tågvagn med mig och det funkade bra. På morgonen i går så var jag och lämnade blod, detta är en sak som känns väldigt bra att göra. Det kan ju vara just du som behöver blodet. Eller så kan det vara så att det är någon annan i min närhet som behöver blodet. Nackdelen är bara att man blir så trött. Denna tröttheten sitter fortfarande i, var förvisso jättetrött redan i söndags. Men men det är säkert inget att oroa sig över, det går över när man blir gammal.

Dagen idag har jag mest spenderat framför datan, har lite saker som måste göras färdigt till skolan. Skolan tar ju snart slöut. Det skall bli skönt att det snart är över. Då menar jag inte bara denna terminen utan snart är jag färdig med hela min utbildnig. Det dröjer förvisso ända tills januari nästa år men ändå, men jag ser slutet.

Veterinär

Igår såg jag fram emot denna dag. Vi skulle ta husvagnen och åka till Helsingborg: men det blir aldrig som man tänkt sig. Först måste vi inom Djursjukhuset med Rex. Han vill varken äta eller dricka, plus att han haltar. Så vi får se vad som sker. Har fått en tid till djursjukhuset i Hässleholm klockan 1. Hoppas att våran lilla vovve snart blir bra. Det smärtar att se han såhär. Det gör så ont i hjärtat, att se att han lider. Han ligger mest ute på balkongen, han ignorerar oss när vi kallar på han. men detta är tecken på att han har ont, då drar de sig bort från "flocken".

Har vi tur så räcker det med smärtlindring eller något liknande. Får hålla tumamrna.

Packningen är färdig och sambon är på väg hem med husvagnen. Sedan skall bara grejerna ut i vagnen, det är då man ångrar sig att man bord på tredje våningen , speciellt när det inte finsn någon hiss i trapphuset. Men det löser sig väl ändå. Det som skiljer denna gången är att vi skall iväåg och campa själva, detta skall bli helt underbsrat. Att bara komma bort hemifrån. Kunna ta den där promenaden på stranden i det ljuvliga vädret. (Gud, hjälpe oss, så att vi får behålla detta underbara väder.)
 


Jag sitter och funderar på vem som är sötast. Det lutar nog mest åt den ljusa, men jag är tveksam. Jag tror faktiskt att de är lita söta bägge två. bara det att de är söta på olika vis.

Uppdatering!

Nu är det snart dags! Imorgon åker vi, det skall bli så kul att komma iväg. Sedan att vi "bara" skall till Helsingborg och Råå Vallar, vad gör det. Det är skönt att bara komma iväg, att inte ha en massa måsten. Vi har snackat om att ta en tura över till Helsingör, på fredag. Detta ska bli kul! På fredagkvällen så kommer syrran till oss, med Henrik. Har bjudit dit dem, på middag. Vi skall grilla och ha det allmänt trevligt. Sedan på lördag så kommer mamma och pappa. Det skall bli så kul att komma iväg.

Vad har hänt under mitt liv sedan sist? Har blivit frisk, jippi!! Har varit väldigt duktig, har städat hela lägenheten och harr sytt lite olika saker. Köpte ny symaskin för en tids sedan. Jag är så nöjd, så jag skulle kunna sitta framför denna symaskin och sy varje timma och varje minut. Har lagat lite kläder, sytt lite överdrag till vårat nya campingbord. Skall senare i kväll ge mig på att sy överdrag till våra nya stolar.

Sitter för tillfället och skall försöka tillverka en tågvagn av en gammal smörask. Det är ett projekt i skolan, det kallas för "Återbruk och rörelse". Vi hade genomgång av detta i fredags men på grund av tandläkarbesök och dyliga krämpor så var jag inte med på detta. Så jag får min vagn hemma. Gruppen har gjort ett återvinningståg, där min  vagn skall inenhålla de brännbara soporna.  Vi får väl se hur detta går. Det enda "kravet" som fanns var att det skulle finnas en rörelse, så får hoppas att man lyckas med detta.

Ett annat skolprojekt som jag också håller på med är luffarslöjd, eller som det också kallas trådslöjd. Har gjort en loiten skål och håller nu på med en lite större. Detta är faktiskt ett av de roligaste projekten vi har haft i denna kursen.

Har lyckats att "fixa" alla gamla Absolute Music, från den allra första skivan till den allra sista. Så mycket bra musik det finns egentligen. Man måste inte bara lyssna på det nyproducerade utan man kan även lyssna på de gamla godingarna.

Tack och adjö!


Tillbaka

Har nu varit hos tandläkaren återigen. Detta gick bra! Har fått en hårdare läkfyllning nu, dvs att det lager som ligger inuti tanden är hårdare än det som trillade av igår. Men sedan utanpå så ligger det samma läkfyllning som jag fick igår. Jag fick inte träffa min tandläkare idag utan det var hans assistent som gjorde vid min tand. Detta kändes som om det gick bättre, hon var duktig. Hon förklarade hela tiden vad hon gjorde. Hon berättade att läkfyllningen löses upp av saliven, så det är inte konstigt att den trillar av. Men att den trillar av så fort som igår, det brukar den inte göra. Men, men nu är det som det är. Tanden är lagad, och jag har inte ont i tanden längre.

Tandläkaren igen!

Här sitter jga nu och väntar på att klockan skall bli kvart i 10, så att jag återigen kan gå till tandläkaren. Denna gången har jag glömt allt vad tandläkarskräck heter, vill bara få ordning på tanden så att jag kan äta. Som det är nu så har jag så pass ont, så det känns som om huvudet skall sprängas i luften. Det är inte nock med att jag har ont i tanden när jag biter ihop, utan jag har även fått on i tandköttet och på insidan av kinden. Detta för att läkfyllningen har suttit och skavt på både tandkött och kinden innan den till slut ramlade väck.

Pratade med tandläkaren för en stund sedan. Han sade att man inte brukar ha ont om den trilla bort. Skall bli kul att se vad han säger när jag visar upp tanden.

Detta innebär att jag tyvärr inte kan komma till skolan idag. Jag som ville detta, skulle dels hämta mer bindtråd och mer najtråd (håller på med luffarslöjd). Sedan så skulle vi även börja på ett nytt projket idag, återbruk och rörelse. Men denna genomgången missar jag tyvärr. Få ta igen detta på måndag (om inte tanden spökar då också). Skall in till Malmö på måndag för att ha matte.



Tur att man sällskap när man går hemma hela dagarna. Förvisso så är han inte så snackesam, men har är en god vän som drar ut en i alla väder.

Tandläkaren!

Var hos tandläkaren i morse vid 9-tiden. nu när klockan är runt 8 så har den provisoriska lagningen lossnat. Jag gick till tandläkaren för att jag hade ont, men nu har jag fan ta mig ännu ondare. Det känns bara skit, betala 350 spänn för en läklagning, och så sitter den inte ens kvar i 12 timmar. Jag som trodde att jag inte skulle gå till tandläkaren igen förän om en månad. Men nu får det nog bli ett besök under morgondagen. Vet inte om jag skall ringa idag eller om jag skall vänta till imorgon. Som det är nu så har jag under gårdagen och dagen idag ätit totalt 4 små portioner av jordgubbskräm. Det är ju inte precis något mat man blir fet av (inte för att jag behöver bli fetare, men min kropp klarar inte att bara leva på detta.) Skall till skolan imorgon, ett nytt projekt skall dras igång.

Tandvärk!

Det som beskrev igår var att jag hade örongångsinflammation. Nu är inte det nock, utan nu har jag även tappat en gammal lagning i en tand. Så nu är det tandläkarbesök som gäller imorgon. Och jag som hatar att gå till tandläkaren. Har sådana hemska minne från min barndom. Det känns i hela ryggraden när borren tages fram. Får väl ta några tabletter innan, det kan ju behövas. Både för smärtan som tanden orsakar och även för att lugna mig.



Det är ungefär så här det känns. Men jag skall vara ärlig, tandläkaren som jag går till är faktiskt väldigt bra. Han är lugnet själv, detta är nog extra viktigt om man som jag lider av tandläkarskräck.

Nästa helg, det vill säga Kristi HImmelsfärds dag, då har vi packat både bilen och husvagnen. Då skall vi ut på vår första husvagnssemester för denna säsong. Denna gången styr vi mot Helsingborg och Råå Vallar.

Ha det bra, Hörs senare!

//Jennie

Örongångsinflammation

Det som jag trodde var tandvärk, var i själva verket, örongångsinflammation. Har sedan i fredags haft jätteont i höger sida i huvudet. (inte trodde jag att ett tomt huvud kunde göra ont). Trodde först att det var tandvärk, så har knapprat piller för att dämpa smärtan. Men det har inte riktigt funkat. Natten till idag har jag knappt sovit någonting, så jag bestämde mig för att gå iväg till doktorn. Har varit hos läkaren på vårdcentralen nu och har fått det bevisat. Det avr inte tandvärk som jag trodde utan det var örongångsinflammation. Och slår man upp detta på internet så bli8r man hänvisad till öroninflammation, så då är det väl det jag har. Så nu har jag fått örondroppar, som skall lindra. Skall även fortsätta att knappra piller.

Fotboll!

Kan inte vara något annat än glad. HIF slog MFF, förvisso så satt det långt inne. Men Henrik "Henke" Larsson avgjorde. Det var fan jävligt kul att vara på fotboll igen. Har ju inte varit där sedan jag flyttade hemifrån. Sedan att min sambo följde med, var bara hur underbart som helst. JImmy har lovat mig att vi skall åka till Malmö i höst för att kolla på MFF - HIF. Han sa till och med att vi skulle ha sittplats, han "orkade" inte stå under en hel match. Skall väl tilläggas att det var knöckfullt på södra stå.

Det går bra i skolan, det är hur kul som helst att arbeta med händerna. Det enda projektet som jag inte har tyckt om var att tälja det här satans livsträdet. Men att hålla på med gips, är mycket roligare. Trädet skall redovisas på torsdag, plus att vi skall redovisa uppgiften som vi fiuck i måndags. Detta handlar om att arbeta med gips. På fredag så skall processdagboken lämnas.

Nu skall jag fortsätta med min Alien!

//Jennie

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!